Delen via toezicht

Geïnspireerd door wat ik van anderen heb geleerd, is het mijn drijfveer om opgedane ervaringen en kennis te delen met andere organisaties.

Inmiddels heb ik meer dan 10 jaar ervaring opgedaan als lid van Raad van Commissarissen bij diverse profit organisaties. Als toezichthouder ben ik gecertificeerd als RCBM, Registrered Certified Board Member.

Sinds 1 januari 2019 ben ik voorzitter van het Waarborgfonds. Deze non-profit organisatie vergoedt schade aan personen die het slachtoffer zijn geworden van eenzijdige ongevallen waar de dader niet bekend is. Met in totaal vijf collega bestuurders, afkomstig uit non-profit en profit organisaties, adviseren wij het dagelijks bestuur over de bedrijfsvoering en dagen wij de strategie uit.

Bij het Nederlands Bureau Motorrijtuigen helpen we mensen met schades die in Nederland door buitenlandse motorrijtuigen worden veroorzaakt. Ik ben voorzitter van het bestuur.

Bij een tweetal organisaties ben ik betrokken als lid van de Raad van Advies. Het betreft rederij ‘De Oosterschelde’, waar het reilen en zeilen van twee historische schepen centraal staan. En TEDx Rotterdam,  een prachtige ontmoetingsplek van innovatieve en creatieve mensen en ik ben trots dat ik ook daar een bijdrage aan mag leveren.

Wil je ervaringen met mij delen over toezicht, laat het weten via de contactpagina.

Menu